SEQUERA

Aquest estiu ha estat molt calorós i portem un any molt sec amb poca pluja. Les plantes i els arbre estan patint molt,  conseqüentment els animals (conills, moixons, senglars…) no troben menjar i van a la nostra verdura acabada de plantar, per això els enciams, les bledes, les cols… estan picades.

Com que sembla que això serà habitual, hem de protegir les verdures que plantem amb malles, el que fa que hi hagi més despeses, compra de material i més hores de feina, i això comporta més costos de producció.

malla moixons

PLANTADA DE PORROS

 

Avui hem plantat els porros. Com que el terra es tant sec hem hagut de inundar amb aigua els socs abans de plantar perquè no es mori el planter.

plantada porros

CALOR I PEDREGADA

Aquest estiu ha estat molt calorós i les fruites i les verdures han patit molt, préssecs, nectarines, tomàquets, enciams, bledes, cogombres, carbassons, albergínies…  i avui només els ha faltat una pedregada. Els enciams i les bledes son els que més han rebut.

pedregada bledes

 

PLANTAR CALÇOTS

Aquesta setmana hem plantat les ceba de calçot que, si tot va bé, començarem a collir calçots a finals de novembre.

La ceba de calçot es de la varietat  blanca es planta al febrer,  es collen el juliol i es tornen a plantar ara a final d’agost.

ceba de calçot
ceba de calçot
ceba calçot
ceba calçot

REPLANTAR CARXOFERES

REPLANTAR CARXOFERES

Aquesta setmana hem replantat carxoferes que collirem a primers d’any, però com que tenim  plantades les de l’any passat, si tot va bé, al novembre ja hem podrem menjar.

 

carxoferes
planter de carxofa