GASPATXO amb fruites

Comentari: Alternativa al tradicional gaspatxo hi afegim fruites meló, síndria… Plat fresc que es pot acompanyar amb pernil, servir d’aperitiu….

Decorar amb tacs de les fruites, meló, síndria… i unes fulles d’alfàbrega o menta.

Posar a la nevera almenys dues hores abans de consumir-ho.

Si es vol més espès es  pot afegir pa sec.

Elaboració: Netejar les verdures i la fruita, eliminant les llavors.

Disposar tots els ingredients a la batedora primer els líquids i desprès els sòlits, batre-ho fins a aconseguir una textura homogènia, i, si s’escau, colar-ho.

GASPATXO DE MELÓ (sense tomàquet)

Ingredients: ½ meló, 1 pebrot verd dolç de Girona o de fregir, 1 ceba, 1 cogombre, 200 ml d’aigua, 1 raig d’oli d’oliva i de  vinagre i 2 culleradetes de sal.

GASPATXO DE MELÓ (amb tomàquet)

Ingredients: ½ meló, ½ kg tomàquets madurs, 2 pebrots de Girona o de fregir, 1 dent d’all, 1 raig d’oli d’oliva i de  vinagre i 2 culleradetes de sal.

GASPATXO DE SÍNDRIA

Ingredients: ½ síndria, ½ kg tomàquets madurs, 2 pebrots de Girona o de fregir, 1 dent d’all, 1 raig d’oli d’oliva i de  vinagre i 2 culleradetes de sal.

 

GASPATXO DE SÍNDRIA I MELÓ

Ingredients nets per un litre: 280 g de meló, 450 g de síndria, 45 g pebrot dolç de Girona o de fregir, 45 g de ceba, 15 ml d’oli d’oliva, 15 ml de  vinagre i 7 g de sal.

 

TOMACÓ

Aquesta setmana hem començat a collir el tomacons i per conservar-los provarem si ens va bé penjar-los al porxo. Esperem que no es fessin malbé perquè aquests últims anys no hem aconseguit que es conservin bé

A diferència d’altres varietats de tomàquet, el tomacó s’ha de conservar a temperatura ambient, preferentment a més de 18ºC en un medi airejat i moderadament sec. El tomacó es pot conservar durant mesos.

És millor tallar el tomacó verticalment en lloc d’horitzontal-ment, d’aquesta manera les dues parts mullen per igual. El tall vertical és millor fer-ho de forma perpendicular a la petita bretxa que tenen en la part superior, així la paret interior de la tomaca queda en el mig i és més fàcil d’untar.

tomacó

Millores a la finca

Aquesta setmana hem contractat una maquina trituradora de pedres per tal de deixar dos bancals  de l’horta en un terreny més fi que permeti a les plantes arrelar millor.

També hem hagut de fer una segona tanca a la part de ponent de la finca per evitar l’entrada dels senglars que ens destrossen els cultius.

trituradora pedres

 

Els Pollets

Dimarts 28 de juny  els nens i nenes de P2 de l’escola Les Codinetes de La Nou de Gaià van fer una excursió a la finca,  van conèixer i donar menjar als animals, van plegat els ous, van donat menjar a les gallines i van jugar a la zona d’esbarjo.

Els pollets

Els pollets
nens i nenes Els Pollets escola Les Codinetes La Nou de Gaià

zona d'esbarjo