VISITA GUIADA- PROGRAMA

PROGRAMA:  VISITA GUIADA A L’HORTA CAL MARXANT

Visita guiada a la finca (els camps de cultiu i les instal·lacions).

Tractarem de mostrar-vos la manera de fer els cultius i els estris que utilitzem.

Ho fem perquè conegueu directament d’on venen els productes que us oferim, quines diferències i particularitats té  l’agricultura ecològica respecte de la industrial o no tradicional i, també, com ho cultivem, com ho treballem, i què posem i què no hi posem.

La finca és a poc més d’1 km del nucli urbà de La Pobla de Montornès i s’accedeix per camins  pavimentats i planers, pel que es pot arribar sense cap problema amb qualsevol vehicle (cotxe, moto, bicicleta, etc.) i a peu.

Està ubicada darrera l’ermita o santuari de Montornès, en el paratge denominat Clot del Castell, limitant amb el camí de Mas Boada. Com que una part de la finca limita amb aquest camí en els darrers 300 metres ja passareu per la seva vora, i el lloc de trobada és un magatzem tipus hangar on al peu del camí hi ha una gran bassa d’aigua, per al reg de la finca. El plànol per arribar-hi el trobareu a la nostra web www.hortacalmarxant.cat “on som”.

Us hi esperarem allí a les 10 del matí del dissabte 4 de juny.

Aconsellem portar vestimenta i calçat còmodes ja que la finca té unes 20 Ha i el recorregut per la mateixa serà d’uns 3 km a peu, per camins de terra, però en bon estat per caminar. També, com no, ulleres de sol, gorres, boines, barrets, pameles, bombins, salacots, mocadors pirates o qualsevol element útil per protegir el “caparró” d’una insolació, si com esperem fa un dia de sol.

Sobretot, volem que sigui una estada distreta i divertida, i que pugueu descobrir l’esforç, treball i dedicació que hi ha darrera cada un dels nostres productes.

Per això hem previst:

  • A les 10, inici de la visita tot passejant tranquil·lament per mostrar-vos bona part de la finca: el magatzem de maquinària, la bassa de reg, la parada o bancal dels fruiters, el primer bancal d’oliveres, arbres fruiters, d’horta ara amb planter de moniatos, patateres, cebes, enciams, etc, baixarem on hi ha els animals i zona d’esbarjo, hivernacles. Entrarem a la parada de l’horta gran on veurem altres cultius.
  • Calculem que sobre les 12 hores haurem tornat al punt de partida on es farà un petit tast “pica-pica” elaborat amb els nostres productes.

Us hi  esperem

VISITA GUIADA- PARTICIPACIÓ

Visita guiada a la finca Horta Cal Marxant

Us proposem que vingueu a  la visita guiada de la nostra finca per a donar-vos a conèixer el projecte d’agricultura ecològica, d’on i com es fan els productes que us oferim. Aquesta proposta és extensiva als vostres familiars, amics i coneguts que puguin estar interessats en consumir productes naturals i de proximitat.

Dia: dissabte 4 de juny de 2022

Hora: Inici 10 h

Lloc: polígon 12 , parcel·la 3 La Pobla de Montornès (Tarragonès)

Preu: 10 € per persona a partir de 13 anys

Forma de pagament:

  • Transferència bancaria (preferentment) al ES92 3183 4300 7431 2180 4425
  • Directament a la botiga el dia de la visita

Inscripció: comandes@hortacalmarxant.cat o WhatsApp 669633778  indicant el nombre de persones i edat de tots el que vindreu.

Data límit d’inscripció: 1 de juny de 2022.

Places limitades: 25 persones

El plànol per arribar-hi el trobareu a la nostra web www.hortacalmarxant.cat on som, i el programa a l’apartat bloc/activitats/jornada portes obertes/.

Us hi esperem,

VISITA FORMATIVA

Aquest passat divendres els participants del curs de professionalitat d’agricultura ecològica promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya I impartit pel Centre de Formació de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls,  han visitat la nostra finca i on se’ls ha fet explicació de com es conreen els diferents cultius de la nostra finca.

visita formativa
formació agricultura ecològica

 

BLEDES  A LA CATALANA 

Ingredients: Bledes vermelles, un grapat de pinyons, un grapat de panses de corinto, 150 gr. de nata líquida per cuinar, barreja de 3 formatges per a gratinar, oli d’oliva arbequina, sal.

Elaboració: Les bledes una vegada netes es bullen. Un cop bullides les hem d’ escòrrec bé.

Preparem uns grapat de pinyons i un grapat de panses de Corinto.

Es calenta una paella amb oli i saltegem les bledes. Les anirem remenant amb la intenció de desfer-les i que no queden clapes grans, les salarem.

Ara farem una mica d’espai enmig i tirarem un bon raig d’oli. Quan l’oli sigui calent, incorporem les panses i els pinyons, i els deixarem que es daurin una miqueta (no massa). Ho remenem tot bé i deixem saltejar una mica més, sense parar de remenar (que no es cremi).

Tirem la nata líquida. Ho remenem tot bé. No us passeu amb la nata. La idea és que agafi una mica de sabor i fer tot el conjunt una mica mes cremós. No volem fer una pasta amb la nata, perquè l’ ingredient principal han de ser les bledes.

Les repartim en dos plats pel forn, metàl·liques o de fang. Les aixafem una mica i tirem per sobre formatge ratllat, d’aquell de tres tipus per a gratinar.

Ara preparem el forn a 180 graus, només en mode grill. Les posem i esperem a que es dauri el formatge. En qüestió de 8-10 minuts ja ho tindrem.

 

BLEDA VERMELLA AMB CIGRONETS 

 Ingredients:  Bleda vermella, cigronets, 4 dents d’all,  oli d’oliva arbequina,  sal i l’acompanyament que vulgueu, pollastre, llonganissa….

Elaboració: En una cassola es salteja amb l’oli els alls tallats petits, la llonganissa o el pollastre tallat a daus. S’ha afegeixen els cigrons  i les bledes. Es tapa i es deixa coure a foc lmig durant uns 20’

– Dels cigronets: El dia abans de coure el cigrons els posen a l’olla amb aigua sense clor ni calç, millor aigua mineral, l’aigua els ha de cobrir quatre dits (ja que durant el remull doblen el seu volum i és important que sempre estiguin completament coberts d’aigua). En el cas de no disposar d’aigua sense clor ni calç es aconsellable afegir-li una culleradeta de bicarbonat.

Abans de coure’ls canviem l’aigua. Hauran de bullir amb aigua mineral que els ben cobreixi tres dits; afegirem la sal corresponent i taparem.

– Les bledes una vegada netes es posen en una olla amb aigua i una mica de sal i es bullen uns 3 minuts, es treuen i s’escorren bé. Perquè quedin bens escorreguts, quan estan freds, es fa una bola amb les mans i es pressiona  per escorre bé tota l’aigua.

CREMA DE FONOLL I POMA 

Ingredients: Un fonoll (bulb), una ceba mitjana, 2 pomes, un rajolí d’oli d’oliva, un polsim de sal, un polsim de pebre negre, unes gotes d’oli de sèsam (opcional)

Preparació: Posarem l’oli d’oliva en el fons de l’olla i hi posarem la ceba tallada en juliana,  mentrestant trencarem el fonoll i el tallarem a trossets petits (per evitar trobar-hi fils), també pelarem i tallarem les pomes. Quan la ceba comenci a estar tova hi posarem el fonoll i hi donarem un parell de voltes, llavors hi afegirem les pomes. Ho salpebrem i hi afegirem l’aigua, la justa perquè ho cobreixi tot, i deixarem que arrenqui el bull, llavors abaixarem el foc i ho deixarem coure 20 minuts. Passat aquest temps ho triturarem tot i rectificarem de sal i pebre.

A l’hora de servir hi podem posar uns fulles de fonoll i unes gotetes d’oli d’oliva o de sèsam

HUMMUS DE CIGRONS I REMOLATXA

Ingredients i elaboració :  400 gr de cigrons, el suc d’una llimona, 1 all sense el fil de dins, remolatxa cuita (una de gran o dues petites), 1cullerada de salsa tahini. Per fer aquesta salsa: 3 cullerades d’aigua, 1 d’oli, una mica de sal i 4 o 5 cullerades de sèsam (si està cru passar 1 minut per la parella). Una mica de comí i a triturar tot.

 

CARPACCIO DE REMOLATXA

INGREDIENTS: Remolatxa, avellanes torrades, oli vinagre, sal

ELABORACIÓ: Es bull la remolatxa pelada i  es talla ben prima a rodanxes (pots utilitzar el pelador).

Per fer la vinagreta necessitem un bon raig d’oli,  vinagre al gust, un polsim de sal i avellanes torrades picades al morter. La vinagreta es tira per damunt de la remolatxa i es deixa refredar al frigorífic.

 

CONSELLS CULINARIS

Aquests suggeriments i consells culinaris així com les receptes que us recomanem ho hem fet  a casa nostra, a Cal Marxant.

Són plats gustosos i nutritius, populars i de cuina casolana, d’elaboració generalment senzilla  assequible a qualsevol sense coneixements especials de cuina.

El secret està en la utilització de productes frescos i de temporada.

Malgrat tot, us recomanem que els proveu i els aneu adaptant al vostre gust personal,  tant quant als ingredients, com pel que fa a les quantitats, temps de cocció, més o menys salat, etc.