ESMORZAR AMB L’OLI NOU

Aquest passat dissabte hem fet l’esmorzar amb l’oli nou. Els participants ha pogut gaudir del pa, la llonganissa, el formatge fresc  elaborat per la formatgeria de La Pobla,  tot regat amb l’oli de les olives que hem collit aquesta setmana. També han pogut menjar les olives bullides, ametlles torrades, codonyat, vi i cafè. Després s’ha fet una explicació del cultiu de l’olivera i l’elaboració  de l’oli.

Els assistentes han participat en l’estesa de les borrasses sota l’olivera, la collita manual amb les pintes, la mecànica amb les pintes neumàtiques (“aplausos”) i la recollida de les olives de les borrasses.

La canalla  també ha pogut gaudir de la jornada.

esmorzar oli nou
esmorzar amb l'oli nou
esmorzar amb l’oli nou
esmorzar amb l'oli nou
esmorzar amb l’oli nou

esmorzar amb l'oli nou

esmorzar amb l'oli nouLa canalla  també ha pogut gaudir de la jornada.

 

COLLITA D’OLIVES I L’OLI NOU

Aquest dijous 13 d’octubre hem començat a collir les olives i el divendres ja teníem el primer oli. Collim durant el dia, a la tarda les portem al moli de Mas MONTSENY del Morell i al mati del dia següent ens fan l’oli que recollim quan tornem a portar les olives que hem collit durant el dia.

També hem collit les olives per fer en conserva. Ara les tenim en aigua que anem canviant dia per altre i cap a final de mes farem la conserva.

Aquest proper dissabte dia 22 farem una activitat oberta a tothom consistent en:

ESMORZAR AMB L’OLI NOU

Hora: 10

Programa:

  1. Esmorzar amb pa regat amb l’oli nou, llonganissa, olives, aigua i vi.
  2. Visita a l’explotació ecològica d’horta i oliveres, amb explicació dels cultius.
  3. Participació a la collita de l’oliva i descripció de l’elaboració i l’envasat de l’oli.

Preu:

  • 8 €/ persona
  • 5 € nens de 3 a 12 anys

Inscripció: comandes@hortacalmarxant.cat / WhatsApp 669633778

Data límit inscripció: 20 d’octubre 2022

És necessari fer reserva prèvia

Si voleu venir i gaudir amb nosaltres d’una estona saludable i de proximitat. Us hi esperem

2

 

BENVINGUT A PAGÈS

Aquest passat cap de setmana hem participat a la Festa de Benvingut a Pagès en la que les persones que es van inscriure han fet visita guiada a la finca (els camps de cultiu i les instal·lacions) i els hi hem explicat d’on venen els productes que oferim, quines diferències i particularitats té  l’agricultura ecològica respecte de la industrial o no tradicional i, també, com ho cultivem, com ho treballem, i què posem i què no hi posem.

Ha sigut una estada distreta i divertida

Al finalitzar la visita hem preparat  un petit tast “pica-pica” elaborat amb els nostres productes (conca de samfaina, truita de patates i ceba, pa amb oli, melmelada de figues, codonyat, olives).

Benvingut a Pagès
visita finca