FESTA BENVINGUT A PAGÈS

Aquest dissabte 30 de setembre hem participat a la Festa de Benvingut a Pagès en la que les persones que es van inscriure han fet una visita guiada a la finca (els camps de cultiu i les instal·lacions) i els hi hem explicat d’on venen els productes que oferim, quines diferències i particularitats té l’agricultura ecològica respecte de la industrial o no tradicional i, també, com ho cultivem, com ho treballem, i què posem i què no hi posem.

Ha sigut una estada distreta i divertida

Al finalitzar la visita hem preparat  un petit tast “pica-pica” elaborat amb els nostres productes.

Benvingut a pagès
tast benvingut a pagès

VISITA CEIP ELS AMETLLERS

Avui hem realitzat una visita guiada per la finca als alumnes de segon del CEIP Els Ametllers de La Pobla de Montornès i el seus professors.

Els hem ensenyat els cultius d’horta de la verdura d’estiu (enciams, patates, albergínies,  carbassons, tomàquets, melons….) dels camps i hivernacles. A la bassa gran, on hi han els ànecs, hem explicat la importància vital de l’aigua.

Han menjat faves, ravenets i també nespres collits dels arbres.

Finalment han vist, han tocat i han donat de menjar als animals de granja: cavall, ruc, corders, cabra, i gallines, i han pogut jugar parc infantil.

 

visita CEIP Els Ametllers

ESMORZAR AMB L’OLI NOU

Aquest passat dissabte hem fet l’esmorzar amb l’oli nou. Els participants ha pogut gaudir del pa, la llonganissa, el formatge fresc  elaborat per la formatgeria de La Pobla,  tot regat amb l’oli de les olives que hem collit aquesta setmana. També han pogut menjar les olives bullides, ametlles torrades, codonyat, vi i cafè. Després s’ha fet una explicació del cultiu de l’olivera i l’elaboració  de l’oli.

Els assistentes han participat en l’estesa de les borrasses sota l’olivera, la collita manual amb les pintes, la mecànica amb les pintes neumàtiques (“aplausos”) i la recollida de les olives de les borrasses.

La canalla  també ha pogut gaudir de la jornada.

esmorzar oli nou
esmorzar amb l'oli nou
esmorzar amb l’oli nou
esmorzar amb l'oli nou
esmorzar amb l’oli nou

esmorzar amb l'oli nou

esmorzar amb l'oli nouLa canalla  també ha pogut gaudir de la jornada.

 

COLLITA D’OLIVES I L’OLI NOU

Aquest dijous 13 d’octubre hem començat a collir les olives i el divendres ja teníem el primer oli. Collim durant el dia, a la tarda les portem al moli de Mas MONTSENY del Morell i al mati del dia següent ens fan l’oli que recollim quan tornem a portar les olives que hem collit durant el dia.

També hem collit les olives per fer en conserva. Ara les tenim en aigua que anem canviant dia per altre i cap a final de mes farem la conserva.

Aquest proper dissabte dia 22 farem una activitat oberta a tothom consistent en:

ESMORZAR AMB L’OLI NOU

Hora: 10

Programa:

  1. Esmorzar amb pa regat amb l’oli nou, llonganissa, olives, aigua i vi.
  2. Visita a l’explotació ecològica d’horta i oliveres, amb explicació dels cultius.
  3. Participació a la collita de l’oliva i descripció de l’elaboració i l’envasat de l’oli.

Preu:

  • 8 €/ persona
  • 5 € nens de 3 a 12 anys

Inscripció: comandes@hortacalmarxant.cat / WhatsApp 669633778

Data límit inscripció: 20 d’octubre 2022

És necessari fer reserva prèvia

Si voleu venir i gaudir amb nosaltres d’una estona saludable i de proximitat. Us hi esperem

2

 

BENVINGUT A PAGÈS

Aquest passat cap de setmana hem participat a la Festa de Benvingut a Pagès en la que les persones que es van inscriure han fet visita guiada a la finca (els camps de cultiu i les instal·lacions) i els hi hem explicat d’on venen els productes que oferim, quines diferències i particularitats té  l’agricultura ecològica respecte de la industrial o no tradicional i, també, com ho cultivem, com ho treballem, i què posem i què no hi posem.

Ha sigut una estada distreta i divertida

Al finalitzar la visita hem preparat  un petit tast “pica-pica” elaborat amb els nostres productes (conca de samfaina, truita de patates i ceba, pa amb oli, melmelada de figues, codonyat, olives).

Benvingut a Pagès
visita finca

 

TOMACÓ

Aquesta setmana hem començat a collir el tomacons i per conservar-los provarem si ens va bé penjar-los al porxo. Esperem que no es fessin malbé perquè aquests últims anys no hem aconseguit que es conservin bé

A diferència d’altres varietats de tomàquet, el tomacó s’ha de conservar a temperatura ambient, preferentment a més de 18ºC en un medi airejat i moderadament sec. El tomacó es pot conservar durant mesos.

És millor tallar el tomacó verticalment en lloc d’horitzontal-ment, d’aquesta manera les dues parts mullen per igual. El tall vertical és millor fer-ho de forma perpendicular a la petita bretxa que tenen en la part superior, així la paret interior de la tomaca queda en el mig i és més fàcil d’untar.

tomacó

Millores a la finca

Aquesta setmana hem contractat una maquina trituradora de pedres per tal de deixar dos bancals  de l’horta en un terreny més fi que permeti a les plantes arrelar millor.

També hem hagut de fer una segona tanca a la part de ponent de la finca per evitar l’entrada dels senglars que ens destrossen els cultius.

trituradora pedres

 

Els Pollets

Dimarts 28 de juny  els nens i nenes de P2 de l’escola Les Codinetes de La Nou de Gaià van fer una excursió a la finca,  van conèixer i donar menjar als animals, van plegat els ous, van donat menjar a les gallines i van jugar a la zona d’esbarjo.

Els pollets

Els pollets
nens i nenes Els Pollets escola Les Codinetes La Nou de Gaià

zona d'esbarjo

VISITA GUIADA- PROGRAMA

PROGRAMA:  VISITA GUIADA A L’HORTA CAL MARXANT

Visita guiada a la finca (els camps de cultiu i les instal·lacions).

Tractarem de mostrar-vos la manera de fer els cultius i els estris que utilitzem.

Ho fem perquè conegueu directament d’on venen els productes que us oferim, quines diferències i particularitats té  l’agricultura ecològica respecte de la industrial o no tradicional i, també, com ho cultivem, com ho treballem, i què posem i què no hi posem.

La finca és a poc més d’1 km del nucli urbà de La Pobla de Montornès i s’accedeix per camins  pavimentats i planers, pel que es pot arribar sense cap problema amb qualsevol vehicle (cotxe, moto, bicicleta, etc.) i a peu.

Està ubicada darrera l’ermita o santuari de Montornès, en el paratge denominat Clot del Castell, limitant amb el camí de Mas Boada. Com que una part de la finca limita amb aquest camí en els darrers 300 metres ja passareu per la seva vora, i el lloc de trobada és un magatzem tipus hangar on al peu del camí hi ha una gran bassa d’aigua, per al reg de la finca. El plànol per arribar-hi el trobareu a la nostra web www.hortacalmarxant.cat “on som”.

Us hi esperarem allí a les 10 del matí del dissabte 4 de juny.

Aconsellem portar vestimenta i calçat còmodes ja que la finca té unes 20 Ha i el recorregut per la mateixa serà d’uns 3 km a peu, per camins de terra, però en bon estat per caminar. També, com no, ulleres de sol, gorres, boines, barrets, pameles, bombins, salacots, mocadors pirates o qualsevol element útil per protegir el “caparró” d’una insolació, si com esperem fa un dia de sol.

Sobretot, volem que sigui una estada distreta i divertida, i que pugueu descobrir l’esforç, treball i dedicació que hi ha darrera cada un dels nostres productes.

Per això hem previst:

  • A les 10, inici de la visita tot passejant tranquil·lament per mostrar-vos bona part de la finca: el magatzem de maquinària, la bassa de reg, la parada o bancal dels fruiters, el primer bancal d’oliveres, arbres fruiters, d’horta ara amb planter de moniatos, patateres, cebes, enciams, etc, baixarem on hi ha els animals i zona d’esbarjo, hivernacles. Entrarem a la parada de l’horta gran on veurem altres cultius.
  • Calculem que sobre les 12 hores haurem tornat al punt de partida on es farà un petit tast “pica-pica” elaborat amb els nostres productes.

Us hi  esperem

VISITA GUIADA- PARTICIPACIÓ

Visita guiada a la finca Horta Cal Marxant

Us proposem que vingueu a  la visita guiada de la nostra finca per a donar-vos a conèixer el projecte d’agricultura ecològica, d’on i com es fan els productes que us oferim. Aquesta proposta és extensiva als vostres familiars, amics i coneguts que puguin estar interessats en consumir productes naturals i de proximitat.

Dia: dissabte 4 de juny de 2022

Hora: Inici 10 h

Lloc: polígon 12 , parcel·la 3 La Pobla de Montornès (Tarragonès)

Preu: 10 € per persona a partir de 13 anys

Forma de pagament:

  • Transferència bancaria (preferentment) al ES92 3183 4300 7431 2180 4425
  • Directament a la botiga el dia de la visita

Inscripció: comandes@hortacalmarxant.cat o WhatsApp 669633778  indicant el nombre de persones i edat de tots el que vindreu.

Data límit d’inscripció: 1 de juny de 2022.

Places limitades: 25 persones

El plànol per arribar-hi el trobareu a la nostra web www.hortacalmarxant.cat on som, i el programa a l’apartat bloc/activitats/jornada portes obertes/.

Us hi esperem,