MADURACIÓ DE LA FRUITA

Comentari sobre la maduració de la fruita.

Algun client ens ha comentat que els préssecs se li han fet malbé (li han madurat molt ràpid). Els tenia junt amb les pomes.

La poma és un dels fruits que, en especial un cop madur, desprèn etilè. L’etilè és un compost químic orgànic que, entre altres aplicacions, també es fa servir per provocar la maduració de la fruita, ja que és una hormona relacionada amb el creixement utilitzada per les plantes vasculars.

Quan “la poma podrida fa malbé el cove” es deu a les emanacions d’etilè de la poma podrida que també afecta a la descomposició de la resta.

Així, si volem que la fruita que tenim collida a casa ens maduri més ràpid la posem en un recipient amb alguna poma. Per contra, si no volem que ens maduri tant rapit no l’hem de emmagatzemar juntament amb pomes.

En tot cas, la fruita que venem a Horta Cal Marxant, si no l’heu de consumir d’immediat és aconsellable posar-la al frigorífic per a una millor conservació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *