COURE CIGRONS A CASA

Elaboració: La nit abans  de coure el cigrons els posen a l’olla amb aigua sense clor ni calç, millor aigua mineral, l’aigua els ha de cobrir quatre dits (ja que durant el remull doblen el seu volum i és important que sempre estiguin completament coberts d’aigua). En el cas de no disposar d’aigua sense clor ni calç es aconsellable afegir-li una culleradeta de bicarbonat.

Abans de coure’ls canviem l’aigua. Hauran de bullir amb aigua mineral que els ben cobreixi tres dits; afegirem la sal corresponent i taparem. Quan arrenqui el bull afluixarem i mantindrem l’olla tapada i sense perdre el bull durant quasi una hora o més, segons la textura que es vulgui o més tous o més forts, es aconsellable anar-los provant. Amb l’olla a pressió uns 35 minuts. Quan s’apaga el foc es deixen una bona estona que vagin refredant-se dintre del seu propi suc sense destapar. Així queden tous i inflats.

Notes: Els cigrons són el llegum més difícil de coure; en quan arrenca el bull és imprescindible mantindre una cocció suau però contínua; sense destapar l’olla ni interrompre el bull.

Amb cigrons es per pot fer: una vegada bullits s’escorren, a banda tallarem a rodanxes fines una ceba que la deixarem unes hores amb aigua en remull. A l’hora de servir cobrirem el cigrons amb la ceba amanida amb sal oli i vinagre.

També es pot fer: estofats a l’hivern, amanides de cigrons a l’estiu, el deliciós humus, l’empedrat, per acompanyar els espinacs, etc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *