BROTONS/ESPIGALLS

La col brotonera, de la qual surten els brotons i els espigalls, corresponents a dues fases del creixement de la planta, La col brotonera és una varietat de col que només produeix fulles allargades. D’octubre a novembre genera uns brots amb molta fulla que s’anomenen col verda o  brotons . Al gener, abans que tingui lloc la floració, apareixen els espigalls, que es poden collir fins al mes de març. Els brotons i espigalls tenen un gust suau de col i un color verd fosc.

Atributs i propietats nutricionals:

Les fulles verdes i espigalls de la col brotonera, com la majoria d’hortalisses de fulla, destaquen nutricionalment pel seu alt contingut en àcid fòlic, molt recomanant durant l’embaràs, i en vitamina C , vitamina A, potassi i fibra. Destaca, també, pel seu baix contingut en energia. Pertany a la família de les crucíferes, grup d’hortalisses amb compostos que sembla que tenen un efecte beneficiós per a la prevenció del càncer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *