BLEDES  A LA CATALANA 

Ingredients: Bledes vermelles, un grapat de pinyons, un grapat de panses de corinto, 150 gr. de nata líquida per cuinar, barreja de 3 formatges per a gratinar, oli d’oliva arbequina, sal.

Elaboració: Les bledes una vegada netes es bullen. Un cop bullides les hem d’ escòrrec bé.

Preparem uns grapat de pinyons i un grapat de panses de Corinto.

Es calenta una paella amb oli i saltegem les bledes. Les anirem remenant amb la intenció de desfer-les i que no queden clapes grans, les salarem.

Ara farem una mica d’espai enmig i tirarem un bon raig d’oli. Quan l’oli sigui calent, incorporem les panses i els pinyons, i els deixarem que es daurin una miqueta (no massa). Ho remenem tot bé i deixem saltejar una mica més, sense parar de remenar (que no es cremi).

Tirem la nata líquida. Ho remenem tot bé. No us passeu amb la nata. La idea és que agafi una mica de sabor i fer tot el conjunt una mica mes cremós. No volem fer una pasta amb la nata, perquè l’ ingredient principal han de ser les bledes.

Les repartim en dos plats pel forn, metàl·liques o de fang. Les aixafem una mica i tirem per sobre formatge ratllat, d’aquell de tres tipus per a gratinar.

Ara preparem el forn a 180 graus, només en mode grill. Les posem i esperem a que es dauri el formatge. En qüestió de 8-10 minuts ja ho tindrem.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *