Ingredients: Bleda vermella, cigronets, 4 dents d’all, oli d’oliva arbequina, sal i l’acompanyament que vulgueu, pollastre, llonganissa….
Elaboració: En una cassola es salteja amb l’oli els alls tallats petits, la llonganissa o el pollastre tallat a daus. S’ha afegeixen els cigrons i les bledes. Es tapa i es deixa coure a foc lmig durant uns 20’
– Dels cigronets: El dia abans de coure el cigrons els posen a l’olla amb aigua sense clor ni calç, millor aigua mineral, l’aigua els ha de cobrir quatre dits (ja que durant el remull doblen el seu volum i és important que sempre estiguin completament coberts d’aigua). En el cas de no disposar d’aigua sense clor ni calç es aconsellable afegir-li una culleradeta de bicarbonat.
Abans de coure’ls canviem l’aigua. Hauran de bullir amb aigua mineral que els ben cobreixi tres dits; afegirem la sal corresponent i taparem.
– Les bledes una vegada netes es posen en una olla amb aigua i una mica de sal i es bullen uns 3 minuts, es treuen i s’escorren bé. Perquè quedin bens escorreguts, quan estan freds, es fa una bola amb les mans i es pressiona per escorre bé tota l’aigua.
Som una empresa agrícola familiar del Camp de Tarragona, de cultiu en producció ecològica, amb venda a la nostra botiga o amb servei de cistella a casa.