Es fa amb les faves tendres sense pelar, incloent-hi la “borra” o tavella que les embolcalla
Ingredients: faves tendres sense pelar, ceba o calçot, alls, llonganissa, botifarra negra, oli d’oliva arbequina i sal
Es tallen les faves, amb la pell inclosa, a bocins d’un parell o tres de centímetres, les cebes, els alls, ja pelats i nets, a bocins petits. *Consell: Cal tallar-ho a ma, no amb la picadora, per donar un millor gust, la llonganissa i la botifarra.
Es posa tot en cru en una cassola de ferro amb oli d’oliva, es sala i es tapa. *Consell: Millor cassola de ferro que no paella, per evitar que s’aferri.
Es col·loca al foc i quan comença a arrencar el bull, es deixa a foc lent i es va remenant de tant en tant per evitar que s’aferri o es cremi, fins que estigui cuit. Aproximadament una hora de cocció, segons el gust.
Som una empresa agrícola familiar del Camp de Tarragona, de cultiu en producció ecològica, amb venda a la nostra botiga o amb servei de cistella a casa.