Ingredients:
Espinacs, un grapat de pinyons, un grapat de panses de corinto, 150 gr. de nata líquida per cuinar, barreja de 3 formatges per a gratinar, oli d’oliva arbequina, sal.
Elaboració:
Els espinacs una vegada nets es bullen. Un cop bullits els espinacs, els hem d’ escòrrec bé.
Preparem uns grapat de pinyons i un grapat de panses de Corinto.
Es calenta una paella amb oli i saltegem els espinacs. Els anirem remenant amb la intenció de desfer-los i que no queden clapes grans, els salarem.
Ara farem una mica d’espai enmig i tirarem un bon raig d’oli. Quan l’oli sigui calent, incorporem les panses i els pinyons, i els deixarem que es daurin una miqueta (no massa). Ho remenem tot bé i deixem saltejar una mica més, sense parar de remenar (que no es cremi).
Tirem la nata líquida. Ho remenem tot bé. No us passeu amb la nata. La idea és que agafi una mica de sabor i fer tot el conjunt una mica mes cremós. No volem fer una pasta amb la nata, perquè l’ ingredient principal han de ser els espinacs.
Els repartim en dos plats pel forn, metàl·liques o de fang. Els aixafem una mica i tirem per sobre formatge ratllat, d’aquell de tres tipus per a gratinar.
Ara preparem el forn a 180 graus, només en mode grill. Les posem i esperem a que es dauri el formatge. En qüestió de 8-10 minuts ja ho tindrem.
Som una empresa agrícola familiar del Camp de Tarragona, de cultiu en producció ecològica, amb venda a la nostra botiga o amb servei de cistella a casa.